Leeuwendaal Logo
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht zoekt een:

Directeur- bestuurder

Leeuwendaal zoekt voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht de nieuwe directeur - bestuurder

De organisatie

Het leden van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht staan ervoor dat elk kind in de stad het beste onderwijs krijgt dat het nodig heeft. Het uitgangspunt is dan ook “passend onderwijs is goed onderwijs.” De besturen voor voortgezet onderwijs en voor primair onderwijs hebben daarom in het gezamenlijke ondersteuningsplan afspraken vastgelegd over de organisatie van passend primair en voortgezet onderwijs.
De directeur-bestuurder is belast met het besturen van beide samenwerkingsverbanden. Hij doet dit vanuit de werkorganisatie, ‘het samenwerkingsverband,’ die bestaat uit 15 medewerkers. Naast de directeur-bestuurder zijn dat een beleidsmedewerker, managementassistenten, gedragswetenschappers, begeleiders passend onderwijs en een psychologisch medewerker.

De functie

De directeur-bestuurder is verantwoordelijk voor de strategische beleidsontwikkeling, het uitzetten van de grote lijnen naar de praktijk, de dagelijkse leiding van het samenwerkingsverband en het onderhouden en zo mogelijk uitbreiden van het netwerk van het samenwerkingsverband. Hij/zij draagt zorg voor het uitdragen van de belangen van passend onderwijs in Dordrecht. Hij/zij is gesprekspartner van de betrokken bestuurders op het vlak van onderwijs, jeugdzorg en de gemeente.
Een van de ambities voor de komende periode is het verder ontwikkelen van beleid voor de meer complexe doelgroepen.

De directeur-bestuurder die wij zoeken verbindt vanuit onderwijspassie mensen en organisaties en geeft passend onderwijs de plek die het verdient in de stad Dordrecht.
De complexiteit van het samenwerkingsverband vraagt om een bestuurlijk sensitieve directeur met bewezen managementkwaliteiten. Een betrokken persoon, die snel kan schakelen tussen de verschillende rollen en de taken die hij/zij moet vervullen.
De kandidaat die wij voor deze boeiende functie zoeken heeft een open, toegankelijke bestuurs- en leiderschapsstijl, met aandacht voor het primaire proces en gevoel voor leerlingen met een ondersteuningsvraag. Hij/zij is ondernemend, initiatiefrijk en stimuleert mensen om het beste uit zichzelf te halen. Hij/zij weet wat er speelt op de werkvloer en kan dit vertalen naar beleid en strategie.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgaven en de profielschets leest u dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Carine Hulscher-Slot, senior adviseur werving en search, van Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u contact opnemen met Carine en voor vragen over de procedure met Sasja Bosch, executive searcher. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

De reactietermijn is gesloten.

Locatie: Dordrecht
Functieomvang: 36 uur
Sluitingdatum: 24-jul.-2020
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023