Leeuwendaal Logo
Koninklijke Kentalis
Koninklijke Kentalis zoekt een:

Manager Communicatie & Relatiebeheer

Leeuwendaal zoekt voor Kentalis een manager Communicatie & Relatiebeheer.
Bevlogen, strategisch leider met verbindingskracht en passie voor het communicatievak van strategie tot uitvoering

De organisatie

Wil jij werken bij deze prachtige organisatie, één van de grootste in de gehandicaptenzorg met meer dan 250 miljoen omzet, 200 locaties, meerdere producten in zorg en onderwijs en een academie? Bij dé expertise organisatie op zintuigenzorg in Nederland, waar dus heel veel over te communiceren valt?

Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie die mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn, een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben, ondersteunt. Het is belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom biedt Kentalis onderzoek, diagnostiek, zorg, speciaal onderwijs, ambulante begeleiding bij reguliere scholen en werkbegeleiding. Dagelijks zetten 4.500 medewerkers zich in om er alles aan te doen om te zorgen dat leerlingen en cliënten met zelfvertrouwen mee kunnen doen aan de samenleving.

Kentalis stond aan de basis van het dovenonderwijs in Nederland en wil ook in de toekomst de landelijke expertiseorganisatie zijn haar doelgroep. De ambitie voor de langere termijn is om al haar leerlingen en cliënten met hun unieke vragen en behoeften het beste onderwijs en de beste zorg te bieden.

De opgave

De manager Communicatie & Relatiebeheer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het strategische interne en externe communicatiebeleid en het beleid ten aanzien van relatiemanagement. Kentalis is een tweetalige (inclusief gebarentaal) organisatie waar inclusiviteit en aandacht in communicatie voor haar doelgroepen groot is. Gezien de dynamiek en alle ontwikkelingen bij Kentalis is het van groot belang dat veranderingen in- en extern goed voor het voetlicht gebracht worden. De manager initieert hiervoor de plannen, signaleert knelpunten en stelt beleid op, in samenwerking met de medewerkers uit het team, raad van bestuur en het directieteam. Ook ben je als strategisch communicatieadviseur verantwoordelijk voor de communicatie bij het strategisch organisatiebeleid, adviseer en ondersteun je de raad van bestuur en het directieteam bij vraagstukken over de positionering van Kentalis, de kwaliteit van zorg en onderwijs en de bedrijfsvoering, om zo de medewerker, cliënt, leerling en hun ouders en naasten goed van dienst te kunnen zijn.

Relatiemanagement, het onderhouden van contact met interne en externe stakeholders, is een belangrijk onderdeel van de functie. Je treedt op als woordvoerder van de raad van bestuur en bent verantwoordelijk voor crisiscommunicatie. Je geeft leiding aan een communicatieteam van 14 medewerkers en legt verantwoording af aan de directeur bestuursondersteuning. 

Profiel

We zoeken een leidinggevende en expert op het gebied van in- en externe communicatie en relatiebeheer. Bedreven en gedreven van strategie tot uitvoering en het leidinggeven aan professionals. Strategie en beleid van Kentalis weet je te vertalen naar acties en resultaten voor de afdeling. Je bent iemand die positief is ingesteld, persoonlijk leiderschap bevordert en verbinding creëert binnen de organisatie. Een teamspeler die verschillende belangen binnen de organisatie weet te verenigingen, draagvlak weet te creëren, en waar nodig weerstand weet te overwinnen.

Je bent sparringpartner voor de raad van bestuur, het directieteam en het team. Vanuit een heldere en inspirerende visie, een ambitieuze, creatieve en initiatiefrijke houding en een grote mate van betrokkenheid leid je de communicatieafdeling. Je bent iemand die breed geëquipeerd en naast strategisch ook hands-on en enthousiast is. Met jouw relativeringsvermogen, humor en stevige motiverende leiderschapsstijl weet je de afdeling goed te managen, medewerkers verder te brengen en verbinding met het primair proces, zelfstandigheid en persoonlijk leiderschap te stimuleren. Je bent in staat om strategische teksten te schrijven en bijt je graag vast in complexe dossiers.

Verder herken je je in het volgende profiel:

  • Academische opleiding/werk- en denkniveau, in de richting van communicatie.
  • Minimaal enkele jaren ervaring met management aan professionals, binnen een grote/complexe (bijvoorbeeld landelijke) (zorg-/onderwijs-/dienstverlenende) organisatie, of in staat de dynamiek hiervan snel eigen te maken.
  • Ervaring met het leiden van organisatiebrede communicatieprojecten met veel en diverse stakeholders.
  • Kennis van of ervaring met zorg en/of onderwijs.
  • Ervaring met cultuurverandering en organisatieontwikkeling/ verandermanagement.
  • Affiniteit met de doelgroep van Kentalis.
  • Kennis van gebarentaal is een pré.
  • Organisatie- en politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
  • Communicatief vaardig in woord en geschrift.

Wat biedt Koninklijke Kentalis?

Je stapt in op een mooi moment, aangezien er heel veel te doen is, de uitdagingen groot zijn en de organisatie sterk in ontwikkeling is. Zoek je afwisseling, de combinatie van strategisch en tactisch niveau én steek je bij een strategische tekstvraag zelf de handen uit de mouwen? Wil je werken met betrokken medewerkers die zich dagelijks inzetten voor de mooie doelgroepen van deze grote en complexe organisatie? Dan is deze stevige managementpositie op communicatie en relatiebeheer wellicht iets voor jou.

Kentalis biedt een bruto maandsalaris tussen de € 5.702,-- en € 8.438,-- (FWG 75 CAO gehandicaptenzorg) bij een werkweek van 36 uur en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%. 

Informatie

Wil je meer weten over Kentalis, de inhoud van de functie en de profielschets, lees dan het uitgebreide functieprofiel dat je bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Irene Vervelde, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 25 juni 2023.

Locatie: Utrecht
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 25-jun.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023