Leeuwendaal Logo
Cosis
Cosis zoekt een:

Directeur Cosis Expertisecentrum

Leeuwendaal zoekt voor Cosis een directeur Cosis Expertisecentrum (CEC).
Stevige, proactieve, strategische en verbindende directeur

De organisatie

Een goed leven, met zoveel mogelijk eigen regie. Een thuis, vrienden en een zinvolle bijdrage leveren. Dat is waar Cosis haar cliënten elke dag bij helpt. Zodat ze grip krijgen op hun leven. Dat is de bedoeling. En daarvoor bewegen ze mee. Mee met de cliënten en mee met de woelige wereld waarin wij leven. Voorop staat dat Cosis dit samen doet, want alleen in verbinding kunnen zij gericht meebewegen. Samen zorgen ze dat de cliënten krijgen wat het beste past bij hun hulpvraag, van diegene die dat het beste kan bieden. Vroeg, snel en dichtbij. Samen worden kleine stappen gemaakt. Zo gaat Cosis voor een samenleving waarin iedereen telt en meedoet.

Cosis is er in Groningen en Drenthe voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke, psychische of psychosociale beperking. Cosis helpt hen om een eigen leven te leiden; een leven dat past bij hun mogelijkheden, vaardigheden, wensen en ambities. Cosis ondersteunt kinderen en volwassenen om zelf grip te krijgen en te houden op hun leven. Een zo groot mogelijke zelfredzaamheid is het uiteindelijke doel.

De uitdagingen

Cosis maakt op dit moment een ontwikkeling door die maximaal inzet op de strategische pijlers om de ambities te realiseren, dit geldt ook voor het cluster CEC. Naast de focus op goede en doelmatige behandelinzet, kwaliteit en innovatie van zorg, is samenwerken met de buitenwereld de komende jaren een rode draad. Cosis wil de beschikbare expertise ontsluiten en vindbaar maken voor collega-zorgorganisaties en individuen buiten. Voor de directeur CEC ligt er een interessante en uitdagende opgave. Samen met de organisatie zorg je dat de ambities en doelstellingen van “De beweging” de komende jaren gerealiseerd worden. Hierbij is het belangrijk dat rollen, taken en verantwoordelijkheden duidelijker worden en dat er op basis van visie, normering en doelmatige inzet van behandelaren wordt gerealiseerd.

De toenemende complexiteit van de zorgvraag, maar ook zaken als digitalisering, zorgtechnologie en transformatie van de WLZ zijn andere uitdagingen waar de directeur CEC mee te maken krijgt. Als directeur zorg je voor tevreden medewerkers, dat ieders talent optimaal wordt ingezet en realiseer je een gezond rendement. Daarbij wordt niet alleen naar de interne organisatie gekeken, maar is een frisse blik van buiten naar binnen essentieel om de uitdagingen van nu en de toekomst het hoofd te bieden.

De functie

Als directeur CEC ben je verantwoordelijk voor het Cosis Expertisecentrum bestaande uit circa 250 zorgprofessionals, waarvan circa 215 behandelaren. Je stuurt rechtstreeks vijf leidinggevenden aan die samen het MT vormen. Als directeur van het CEC ben je verantwoordelijk voor de inzet van behandelaren, die werkzaam zijn in de zorgclusters. Zij zijn onderdeel van de primaire zorg aan cliënten. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor organisatiebrede (beleids)ondersteuning gericht op kwaliteit van zorg, innovatie en onderzoek. Je bent lid van het directieteam en vanuit die rol medebepalend voor de ontwikkeling van het strategisch organisatiebeleid, de positionering van de organisatie en het opbouwen en benutten van het externe netwerk. Als directeur CEC bouw je verder op de ingezette koers. Je weet duidelijk invulling te geven aan de kwaliteitskaders en kijkt vanuit een brede blik naar de actoren rondom de cliënten in de clusters. Je coacht de leidinggevenden en je biedt ruimte en vertrouwen om de organisatiebrede ontwikkeling en ambities te vertalen naar de eigen teams en medewerkers. Je geeft vorm en inhoud aan innovaties en stimuleert een cultuur waarin medewerkers ruimte ervaren om bij te dragen aan vernieuwing. Veel onderwerpen hebben een integraal karakter en vragen om leiderschap waarbij je naast je primaire verantwoordelijkheid voor het Cosis Expertisecentrum ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid draagt voor Cosis. Dus samenwerken en samen bouwen aan de ambities van deze mooie, gedreven en passievolle organisatie.

Profiel

Cosis is op zoek naar een stevige, proactieve en verbindende directeur CEC met lef en visie op de inzet van behandelaren en het doorontwikkelen van de kwaliteit van zorg en met een sterke affiniteit met de doelgroep. Je bent benaderbaar, rustig, open, zelfreflectief en durft kwetsbaarheid te tonen. Communicatief ben je sterk en je zorgt voor draagvlak en goede samenwerking binnen én buiten het cluster. Je omarmt de visie van Cosis en bent koersvast, geduldig en creatief bij het overbruggen van tegengestelde belangen en het aansturen, borgen en bestendigen van veranderingsprocessen. Betrokkenheid, sensitiviteit en integriteit zijn je op het lijf geschreven. Je warmzakelijke blik en aandacht voor bedrijfsvoering combineer je met empathie. Je bent een ervaren leidinggevende en toont ondernemerschap, lef en creativiteit. Met enthousiasme en energie verzilver je de kansen die er liggen en zorg je voor de implementatie en borging van initiatieven.

Wat biedt Cosis?

Als nieuwe directeur CEC kom je te werken in een prettige, laagdrempelige en informele organisatie waar betrokken en enthousiaste medewerkers samenwerken met een passie voor hun gezamenlijke missie in de zorg en dienstverlening die Cosis biedt. Er ligt een prachtige opgave om, vanuit een stabiele en financieel gezonde organisatie verder te ontwikkelen naar een toekomstbestendige en betekenisvolle organisatie. Het is een brede, afwisselende en stevige functie binnen een dynamisch en complex speelveld. Je wekt samen met een enthousiast en professioneel team dat in ontwikkeling is en waar volop ruimte is voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe.

Verder biedt Cosis:

  • Een passend salaris, ingeschaald in FWG 80, volgens de cao-gehandicaptenzorg.
  • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben jij de directeur CEC die de visie en ambities van Cosis omarmt, een frisse blik meeneemt en de organisatie verder brengt om de volgende stap te maken? We nodigen je van harte uit om op deze positie te reflecteren!

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Irene Vervelde en Bianca van Winkel, senior adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 23 april.

Locatie: Assen
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 23-apr.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023