Leeuwendaal Logo
Martha Flora
Martha Flora zoekt een:

Lid raad van commissarissen (Financiën)

Leeuwendaal zoekt voor Martha Flora een lid raad van commissarissen met aandachtsgebied financiën.

De organisatie

Martha Flora biedt gespecialiseerde liefdevolle zorg in een beschermde samenleving aan mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Zorg die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en veel ervaring. Martha Flora is innovatief en verdiept zich continu in wat mensen met dementie nodig hebben als thuis wonen niet meer mogelijk is. Martha Flora werkt niet vanuit de beperkingen van het zorgstelsel, maar biedt dementiezorg zoals die moet zijn. Martha Flora heeft tot doel de beste dementiezorg te leveren die er in Nederland te vinden is.

In 2020 nam het Franse DomusVi een belang in Martha Flora met als doel om in 2025 de volledige eigendom te verkrijgen. De DomusVi Group, opgericht in Frankrijk in 1983, is een van de toonaangevende aanbieders van ouderenzorg in de wereld, met 440 locaties in 8 landen en 40.000 medewerkers.

Martha Flora Zorg BV hanteert de Governancecode Zorg als richtinggevend kader en norm voor goed bestuur en toezicht. De organisatie wordt geleid door de bestuurder van de Martha Flora Beheer BV en legt voor de Zorg BV verantwoording af aan de raad van commissarissen (RvC). Per 1 mei aanstaande is Willem Holleman benoemd als CEO en statutair bestuurder.

De raad van commissarissen

De raad van commissarissen (RvC) bestaat uit drie personen en heeft een toezichthoudende rol, gericht op de besturing en de algemene gang van zaken in de organisatie (Martha Flora Zorg BV). De RvC werkt samen met het bestuur, toetst de besluitvorming, geeft gevraagd en ongevraagd advies, is klankbord en sparringpartner en is bereid zijn specifieke deskundigheid in te brengen. De RvC vervult intern en extern een ambassadeursrol, treedt waar nodig op als belangenbehartiger. De RvC waakt over het belang van de organisatie en is verantwoordelijk voor een goed functionerend bestuur en het integrale toezicht op de besturing van en de algemene gang van zaken in de organisatie. De RvC is vanuit haar toezichthoudende rollen actief betrokken bij het ontwikkelen van het strategische beleid.

Leden van de RvC beschikken over affiniteit met de gezondheidszorg in het algemeen en de doelstelling van Martha Flora, en Martha Flora Zorg BV in het bijzonder. Commissarissen bij Martha Flora Zorg BV hebben een brede maatschappelijke binding en een relevant netwerk; zijn onafhankelijk en kritisch in denken en hebben gevoel voor zingeving; kunnen op strategisch niveau werken en vanuit een helikopterview ontwikkelingen beoordelen. Leden van de RvC beschikken uiteraard over de algemene competenties van commissarissen bij Martha Flora Zorg BV:

  • Gevoel voor de identiteit en historie van Martha Flora Zorg BV.
  • Affiniteit met de intramurale zorg voor ouderen met dementie.
  • Veranderingsbereidheid in het kader van ontwikkelingen in de zorg op de langere termijn.
  • Visie op de rol van een RvC ook in relatie met de bestuurder en de organisatie.
  • Analytisch vermogen en ervaring met strategische besluitvormingsprocessen.
  • Vermogen om op basis van informatie op hoofdlijnen en van zekere afstand een oordeel te vormen over strategische onderwerpen en actuele vraagstukken.
  • Functioneren in teamverband én onafhankelijk kunnen denken.
  • Een academisch werk- en denkniveau, relevante expertise en ervaring, bij voorkeur in een maatschappelijke omgeving.

Aanvullend profiel lid raad van commissarissen – aandachtsgebied financiën

  • Stevige financial met ruime kennis en ervaring, op het gebied van de gezondheidszorg, opgedaan binnen een zorgorganisatie of binnen de accountancy.
  • Relevante ervaring als toezichthouder.
  • Brede kennis van de zorgfinanciering en vastgoed financieringsvraagstukken.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Douwe Wijbenga, directeur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met hem contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op zondag 30 april 2023.

Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 30-apr.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023